tiistai 23. kesäkuuta 2015

Syntymäpäivähumua




Sunnuntaina vietimme 3-vuotissynttäreitä. Tarjoilujen teemaksi valitsin sirkuksen. Sateenkaarikakkua varten löysin useita ohjeita, mutta päädyin lopulta soveltamaan sokerikakun perusohjetta. Yhtä väriosíota varten tein kolmen munan taikinan. Mittasin kananmunat lasiin ja mittasin saman verran sokeria ja vehnäjauhoja. Munat ja sokeri vaahdotetaan, minkä jälkeen vaahtoon sekoitetaan varovasti jauhot ja ripaus leivinjauhetta. Värjäsin taikinat nestemäisillä elintarvikeväreillä ja lisäsin lorauksen väriä ennen jauhojen sekoittamista. Laitoin noin 2/3 taikinasta kakkuvuokaan ja loput paistoin leivinpaperilla vuoratussa kattilassa, koska minulle ei ollut pientä kakkuvuokaa ja halusin kakkuun kapean yläosan.

Kakun täytteeksi tein raparperimoussea. Raparperihillon keitin jo edellisenä päivänä. Mousseen sekoitin vaahdotettua kermaa, maustamatonta tuorejuustoa, vaniljasokeria, sokeria, raparperihilloa ja liivatetta. Laitoin moussea kakkupohjien väliin ja kakun pinnalle, jotta sokerimassakuorrute tarttuisi paremmin. Käytin sokerimassakuorutetta ensimmäistä ja luultavasti viimeistä kertaa. Punainen kuorrute maistui niin pahalta, ettei sitä voinut syödä. Mutta muuten kakusta tuli hyvää.



 Lapset toivoivat Kinuskikissan sateenkaarikeksejä, joiden ohje löytyy Unelmien talo&koti -lehden sivuilta.  Sirkusteeman mukaan tein keksit punavalkoisina ja punaisen taikina maustoin piparmintulla. Laitoin ehkä vähän liikaa jauhoja, koska taikina mureni ja jouduin lisäämään yhden kananmunan, että sain pysymään keksit kasassa. Keksit paistetaan vain 200 asteessa, joten ne eivät ruskistu ja värit pysyvät vaaleina. Taikina ei myöskään levinnyt paiston aikana ja keksit säilyttivät hyvin muotonsa.



Muffinit leivoin soveltamalla suosikkireseptiäni. Alkupräinen resepti on vuosien takaa Sara La Fountainin Amerikkalaisten suklaamuffinien ohje, jonka löysin Fazerin suklaareseptivihkosta. Ehdin jo hukkaamaan tuon vihkosen, mutta onnistuin pari vuotta sitten kaivamaan oikean reseptin Internetin kätköistä.

 Amerikkalaiset suklaamuffinssit (n. 12 kpl)

100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl Fazer-kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummaa Fazer Block -suklaata

Koristeluun: valkoista tai tummaa suklaata


 Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä. Sulata suklaa mikroaaltouunissa muovipussissa. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja pursota ohuita suklaajuovia muffinssien pinnalle. Anna jähmettyä.




Tällä kertaa tein kuitenkin mustikkamuffineita, joten korvasin kaakaojauheen 0,5 dl vehnäjauhoilla ja suklaarouheen noin desillä jäisiä mustikoita, jotka kierittelin perunajauhossa.  Lopputulos on muhkeita ja täyteläisiä muffineita, jotka kuorrutin tuorejuuston, valkosuklaan ja tomusokerin seoksella.



Tein myös ensimmäistä kertaa Rocky roadia. Tiesin, että tästä herkusta tulee liian hyvää, joten on parempi säästää se aivan erityiin tilanteisiin. En käyttänyt mitään tiettyä reseptiä vaan sekoitin suklaaseen mitä kaapeista sattui löytymään. Pohjalle sulatin yhden levyn Fazerin sinistä, jonka päälle ripottelin vaahtokarkin palasia, suolattuja cashew-pähkinöitä, täysriisimuroja ja kuivattuja pihlajanmarjoja. Päälle sulatin valkosuklaalevyn jämät ja toisen levyn Fazerin sinistä. Sekoitin sen verran, että suklaata valui kaikkiin väleihin ja laitoin pakastimeen kovettumaan. Lopputulos oli aivan syntisen hyvä, mutta sattumia olisi saanut olla jopa enemmän suhtessa suklaan määrään.

Synttärisankari oli tyytyväinen niin tarjoilujen kuin lahjojenkin suhteen, paitsi lahjoja tuli kuulemma liikaa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti