maanantai 6. heinäkuuta 2015

Avoimet puutarhat





Avoimet puutarhat kesäkuun viimeisenä sunnunataina oli ja meni. Paikallislehti kirjoitti kivan jutun meidän pihasta ja kaunis kesäilma houkutteli paikalle mukavasti vierailijoita. Vieraskirjaan nimiä kertyi reilut 120 kappaletta. Eniten kävijöitä kiinnostivat pihalla kiemurtelevat kivipolut ja raparperinlehtilaatat, kasvihuoneessa rönsyilevä 'Zilga' viiniköynnös, ylimittaiseksi venähtäneet parsat sekä pulleana nuokkuvat idänunikkojen nuput ja patjarikkojen upea kukkamatto.







Viikon aikana pihalla on avautunut valtavasti uusia kukkijoita ja koko ajan avautuu lisää. Sininen lehtoakileija on pihan harvoja alkuperäisiä kukkijoita. Pikkuhiljaa se on levittäytynyt ympäri pihaa. Muutamia muitakin värejä löytyy, kuten siemenestä kasvattamani purppura-valkoinen 'William Guinness'.




Viiniköynnös kasvattaa rypäleitä, mansikka kukkii, samoin siperialainen karhunvadelma. Pieni piiskataimi on talvehtinut aidan ja vesisäiliön nurkkauksessa jo kaksi vuotta ja viime kesänä saimme syödä suuren kourallisen mustia marjoja. Marja- ja hedelmäsato on kasvanut ja monipuolistunut vuosi vuodelta eikä omavaraisuus niiden osalta tunnu enää kaukaiselta ja saavuttamattomalta haaveelta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti